Suomi 100-vuotta Juhlamenut Graniittiravintoloissa

Graniittilinna:

Tarjoilemme ravintola Graniittilinnassa virallisen Suomi 100-vuotta menun, joka pohjautuu suomalaiseen ruokahistoriaan. Menun aikana kerromme tarinan historiallisesta, yli sata vuotta vanhasta rakennuksesta, jossa ravintola Graniittilinna sijaitsee. Porvarit lahjoittivat aikoinaan tontin työväenyhdistykselle ja rakennuksen julkisivu on rakennettu samalla paikalla sijainneen kallion louhituista kivistä. Graniittilinnassa on nähtävillä myös autenttisia valkokuvia rakentamisen ajalta.

Suomi 100 -menu

Tervamarinoitua lohta, tillikurkkuja ja vihreää perunasalaattia

◊◊◊

Karitsan ulkofileetä, luomukauralla täytetty kaalikääryle,
lammasmakkaraa ja maustepippurikastiketta

◊◊◊

Britakakkua

54,50 €

Meripaviljonki:

Ravintola Meripaviljongissa on tarjolla keittiöpäällikkö Mikael Kyyhkysen loihtima menu, joka on luotu isolla kunnioituksella suomalaiselle kalanviljelylle ja Varkautelaisen kaviaarin pioneerityölle ja Suomen ruokakulttuurille sadan vuoden ajalta.

Menu Meripaviljonki

Maalaisaladobia Inarin porosta, ruskealla voilla maustettua kaskinauriskreemiä, paahdettua ja pikkelöityä sipulia sekä ohrarieskaa

◊◊◊

Paistettua Karjalan sampea, maustepippurivaahtoa,
nokkos-perunamykyjä ja suomalaista kaviaaria

◊◊◊

Puolukkarättänää, puolukkajäätelöä ja kuusenkerkkäsiirapppia

54,50€

( Mikäli sampea ei ole saatavilla, niin sen tilalla tarjoamme kuhaa)

Paasiravintola:

”Enää ei tanssita Paasin päivätansseja, mutta juhlissa meillä syödään hyvin.”

Paasiravintolan Suomi 100-vuotta juhlamenu

Voimassa koko vuoden 2017, minimihenkilömäärä 40

Alkujuoma
◊◊◊

Dry martinilla maustettua graavilohta ja siianmäti-smetanaa
ruisleipäkrutonki
Prykmestar Terva Juhlaolut

◊◊◊

Yön yli haudutettua karitsan niskaa ja tummaa tillikastiketta
paistettuja sesongin sieniä

Gabbiano Chianti Classico

◊◊◊
Leipäjuusto Creme brûlee ja lakkahilloa
Château Le Clou Classic Monbazillac 2009

◊◊◊
Avecjuoma ja Tumma paahtoista Presidentti kahvia

100€

Juttutupa:

Suomi 100-vuotta juhlamenu

Pala Suomen historiaa: ”1917 Suomi itsenäistyi 6.12. Juttutupa oli toiminut jo pitkään ja nykyiselläkin paikalla alussa hieman mietittiin oliko Suomen suunta oikea. Nyt 100 vuotta myöhemmin Juttutupa on osa Suomen historiaa ja kiittää siitä, että on saatu olla alusta asti mukana täyttämässä suomalaisten ja vieraidenkin vatsoja.”

Perinteinen lohikeitto
ruisleipää ja voita

Emiliana Adobe Reserva Chardonnay 6,20€ / 12 cl

◊◊◊

Poronkäristys Inarin porosta
Inarin poroa voissa haudutettuna sipulin ja pekonin kera sekä puolukkaa, suolakurkkua ja perunamuhennosta

Prykmestar Wehnäbock, suodattamaton tumma vehnäolut 8,90€ / 0,5l plo

TAI 

La consulta Malbec 6,20€ / 12 cl
◊◊◊

Jäätelöä ja hilloa
Aino wanhan ajan vanilja jäätelöä ja lakkahilloa

Château Le Clou Classic Monbazillac 2009 9,00€ / 8cl

39,90 €